User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: http://www.ankiscreation.com/sitemap.xml Problem vid "Skriv- och Skär ut"? - Ankis Creation

Problem vid "Skriv- och Skär ut"?


Många har svårt att få färgen att täcka den yttre kanten när man gör en "Skriv- och Skär ut" stickers. 
Här nedan delar jag med mig av min erfarenhet och hur man kan lösa det.

Så häng med...


Öppna din "Skriv och Skär" design eller skapa en ny. Öka storleken på objektet genom att dra i ena hörnet av den markerade bilden.


 1. Markera din design med ctrl+a, kontrollera samtidigt att den är grupperad.
 2. Öppna Offset Fönstret 


 1. Välj Offset verktyget
 2. Sätt Offsetavståndet till 0,085 mm
 3. Välj Hörn eller Rund om det passar bättre för din design.
 4. Välj Applicera

Se till att din design är markerad (ctrl+a), för nu ska vi sätt färg i den.


 1. Öppna "FyllFärg" fönstret i högra Topp Verktygsfältet
 2. Välj "Pipetten" verktyget och med musen, klicka på området innanför Offset vi just gjort, för att få rätt färg även på den yttre ringen.Zooma in din design så att du kan se att den yttre ringen är i samma färg som den inre.
 1. Välj "Skärningsinställningar" i högra Topp Verktygsfältet
 2. Kontrollera att din design är markerad (ctrl+a) men inte grupperad, välj "Ingen Skärning"
 3. Zoom in mer om du behöver, så du kan se att den yttre offset vi gjorde tidigare inte är markera, utan att den inre linjen är rödmarkerad för att skäras ut. 1. Markera den inre linjen om den inte redan är det.
 2. Öppna "Skärningsinställningar" i högra Topp Verktygsfältet.
 3. Välj "Skär Kant".

Nu är din design klar för att duplicera, men Gruppera den först, ctrl+g.
För att göra din design mindre, se till att hela designen är markerad, ta tag i ett av hörnen och dra musen in mot centrum av din design, min är ca 51,5 mm


 1. Se till att din design är markerad, Tryck ner"m" bokstaven på tangentbordet för att få fram "Passmärken" på arbetsytan
 2. Öppna "Replikera-fönstret" i högra Topp Verktygsfältet
 3. Längst ned finns verktyget "Fyll sida" tryck på den
 4. Om några av designerna kommer utanför rutnätet måste du manuellt flytta dem innanför markeringarna eller ta bort de som inte får plats.
OBS! Se till att du även har kryssat i "Visa utskriftsgräns" och "Visa skuren kant" i "Design Sidans inställningsfönster" i höger Topp Verktygsfält.


  1. Nu är din design klar för att skriva ut. Skicka din kreation till Skrivaren upp i vänstra Topp Verktygsfältet. (pilen i bilden ovan pekar tyvärr på skärmaskinen)


  Ta ut ditt arbete ut skrivaren OBS! var säker på att det är torrt det som du skrivit ut, vänta hellre någon halvtimme för att vara säker att det inte smetar. Montera arket på Skärmattan, ladda skärmattan i din Silhouette Skärmaskin.

  1. Öppna "Skärinställningar" i höger Topp Verktygsfält
  2. Välj "Skär Kant". Här kan du zooma in din design för att se att den verkligen kommer att skriva ut den inre linjen. Det är för att säkerställa att inte något vitt blir kvar på det som blir utskuret. Välj också det papper du ska skriva ut i och justera kniven i skärmaskinen enligt vad som rekommenderas i bladtyp i programmet.

  Gör ALLTID en "TESTSKÄRNING", ta ut skärmattan och kontrollera att den skurit igenom den lilla fyrkanten, justera knivdjupet om den inte skurit igenom, testa igen eller skär ut direkt om du känner dig säker. 

  Hellre testa en gång för mycket än att förstöra ditt fina papper!!  Inga kommentarer

  Powered by Creative Market