User-agent: Mediapartners-Google Disallow: User-agent: * Disallow: /search Allow: / Sitemap: http://www.ankiscreation.com/sitemap.xml Ställa in Skärbladsdjupet - Ankis Creation

Ställa in Skärbladsdjupet


Ställa in Skärbladsdjupet på Silhouettes Skärblad
Silhouette Cameo/Portrait är fantastiska skärmaskiner, den kan skära mycket exakta och detaljrika mönster, men för att göra det, är det mycket viktigt att man ställer in Skärbladet korrekt.

En regel är: Använd alltid så låg inställning av skärbladet som är möjligt.

Silhouette-maskinerna är så kallade 'drag knivs skärare', själva kniven sitter på en led som roterar på lager. 

När kniven ändrar riktning måste den rotera runt, för att kniven ska riktas framåt, så att den kan skära materialet. 

Spetsen på kniven är formad som en triangel vilket innebär att vid högre inställning av Skärbladet, blir det en större triangel och en större yta som ska roteras.

Dessutom, för att ge ett jämt tryck på skärbladet, måste den vita plastdelen pressas ner på det material som ska skäras.

Det fungerar inte om inställningen för Skärbladet sätts djupare än det material du försöker skära i, vilket leder till att trycket läggs på själva Skärbladet och inte på den vita plastdelen av skärbladshållaren.Det ger i ett dåligt skär resultat, med en minskad livslängd på Skärbladet och ett större slitage på din Skärmaskin.Det enklaste sättet att korrekt ställa in Skärbladsdjupet för alla typer av material (kort, papper, plast etc) är att göra följande:

 1. Ta ett ark av det material du ska skära ut av, vik det på mitten.
 1. Ta ur Skärbladet ur maskinen, ställ in den på 1, håll den i handen, typ som en penna, men vertikalt, på samma sätt som den sitter i maskinen.
 1. Lägg det vikta materialet på en skärmatta eller något som du inte är rädd om, ifall du skär igenom. Dra ett streck med ditt Skärblad, men kom ihåg att hålla den vertikalt. Håll också ett jämt tryck mot materialet.
 1. Titta på det streck du just skurit på ditt material, om det har skurit igenom endast det första lagret av ditt vikta material är det korrekt inställt. Om det skär igenom bägge lagren, justera skärbladet till "0" och prova igen, eller om det inte skurit igenom materialet, justera till "2" och så vidare...
 1. Repetera tills du ser att skärbladet bara skurit igenom det första lagret.
 1. Notera vilket material du testat och vad resultatet blev - för framtida användning av samma material.

Ett litet tips! Se till att ha flera blad hemma, märk upp dem ex. "P" för papper, "V" för vinyl - eftersom papper sliter på ditt skärblad mycket mer än vad vinyl gör!

Sätt tillbaka skärbladet i din maskin.

Öppna upp Silhouette Studio® för korrekt inställning av hastighet och tryck.

Ladda din Silhouette skärmaskin, med det material du just testat, och koppla den till din PC.

Öppna Skärinställningar >>> Materialtyp >>> välj dit material >>> Dubbelklicka >>> skrolla ner till Tjocklek och ändra den till 8.

Skrolla ner ytterliggare tills du ser "Test skär", klicka på den

 • Maskinen gör en liten testskärnings ruta med en triangel i, om tjockleken är rätt inställd, ska du kunna lyfta ur den lilla triangeln, det ska inte finnas några skärmärken i mattan, eller bara lätt synliga i klistret.
 • Du kan se fyra små pilar till vänster om Test Skär knappen, de kan du trycka på för att justera vart din test skärning ska utföras på materialet, tryck upprepade gånger på den riktning som du vill placera din startpunkt av "Test skär", nu kommer ditt skrivhuvud att flytta på sig manuelt efter dina tryck på de små pilarna, tryck sedan på "Test skär knappen" när du har en ny test skärplats på ditt material.
 • Om Test skärningen inte blir bra, öka/minska tjockleken med 2-3 enheter och gör en ny "test skär"
 • Repetera detta tills du hittar den bästa inställningen för ditt material.
 • Nu ska du skapa en ny materialinställning i
  Sihouette skärinställningar >>> Material typ >>> Vanligt använda - högerklicka eller tryck på + knappen- lägg till material - och namnge dit material.
  Vill du ändra den i framtiden, Silhouette Skärinställningar >>> Material typ >>> Användaridentifierade - högerklicka - gör din ändring – Klart.

Upprepa detta test för alla de material du använder mest, så är det enkelt när du ska använda dem igen, då finns allt redan i Silhouette Studio®

Att ställa in Skärbladet på det här sättet kan verka omständigt och tidskrävande, men en sak är säker, det kommer att spara en hel del tid och pengar i ditt skapande arbete med din Silhouette Skärmaskin, och kommer att ge dig den bästa utskärskvaliteten.


Behöver du köpa fler Skärblad?    Du hittar dem på Hobbyworld

Producerad av Anki Johansson för Ankis Creation  2016 - Skyddad av Copyright.
Förbjudet att kopiera hela eller delar av denna produkt eller dela den på internet eller som en utskrift.

Inga kommentarer

Powered by Creative Market